مواد لازم:
آرد 500 گرم تخم مرغ 1 عدد شکر 40 گرم
کره 40 گرم مایه خمیر 1 ق س شیر 250 میلی لیتر
نمک کمی زنجبیل 3 ق س
طرز تهیه:
مایه خمیر را در شیر ولرم حل کرده و 1 قاشق از شکر را به آن اضافه میکنیم تا عمل آید. نمک و آرد و زنجبیل و شکر و کره به دمای محیط رسیده را مخلوط کرده و تخم مرغ و مایه خمیر آماده را اضافه کرده و با سر خمیر زن همزن میزنیم. خمیر 1 ساعت بماند تا حجم آن 2 برابر شود. بعد خمیر را با وردنه باز کرده و به شکل گیس یا دایره درآورده و در سینی چرب شده میگذاریم. روی آن را میپوشانیم و دوباره 1 ساعت بماند و روی آن را با مخلوط زعفران و زرده تخم مرغ تزیین کرده و در فر 175 درجه به مدت 30 دقیقه قرار میدهیم.
لازم است بدانید شاید همه آرد مصرف نشود یا آرد بیشتری بخواهد. اگر با همزن میزنید زمانی که خمیر به صورت گلوله ای به سر همزن بچسبد یعنی هم زدن کافی است واگر از همزن استفاده نمیکنید کره و تخم مرغ را مخلوط کرده و مایه خمیر عمل آمده را اضافه کرده و شکر و نمک و زنجبیل را ریخته و آرد را اضافه میکنیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و ورز میدهیم.
اگر خواستید تعداد کمتری نان بپزید از مقدار شیر آن کم کنید وتخم مرغ کوچک استفاده کنید.